Hacılar Şelalesi Turizme Kazandırılmayı Bekliyor

  • Firma YetkilisiBelirtilmedi
  • AdresBelirtilmedi
  • TelefonBelirtilmedi
reklam

Firma Hakkında

Çubuk’un incisi olarak adlandırılan, çevresiyle eşsiz doğal güzelliklere sahip olan 8 metrelik Hacılar Şelalesi turizme kazandırılmayı bekliyor.

Çubuk’un Hacılar Köyü’nde ilçe merkezine uzaklığı 20 kilometre olan Hacılar Şelalesi, 8 metreden dökülen suyuyla ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor.

İlçenin ormanlık ve en nadide alanlarından biri sayılan Haclar Şelalesi ve çevresi, mevsimine göre kahverengi, sarı ve yeşilin güzelliği, bitkilerin adeta bir tablo sunarcasına yapraklarını dökmesiyle oluşan harika doğa manzarası adeta insanları büyülüyor.

Başkentin doğa turizm merkezlerinden olan Çubuk’un büyük bölümünde yemyeşil ormanlar, irili ufaklı şelaleler ve tarih kokan yerleşkeler bulunuyor. Bu güzellikler arasında yer alan ve tüm heybetiyle suyu dökülen Hacılar Şelalesi, küçük ama büyüleyici görünümüyle ziyaretçilerini etkiliyor. Şelaleye ulaşan patikalar, orman içinden geçip birkaç noktada dereyle kesişiyor. Yerel rehberler tarafından ‘Hacılar Kanyonu’ veya köylüler tarafından ‘Sıçan Deresi’ olarak bilinen dereden çoğaldıktan sonra süzülerek dökülen ve kulaklarda hoş bir seda bırakan su sesleri de ilgiyle dinleniyor.

Ziyaretçilerin, araçlarını park ettikten sonra yaklaşık 200 metre patikalarda yürüyerek şelaleye ulaşabildiği bilgisini veren bölgede gönüllü rehberlik yapan Selehattin Keser, bölgenin özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğradığını söyledi.

Bölgenin ilçenin yaban hayatının da merkezi durumunda olduğunu vurgulayan Keser, ”Hacılar Şelalesi Çubuk’un doğal mekanlarından birisidir. Burası doğal ve güzel bir kanyon, doğa fotoğrafçıları için trekking sporcuları için aranan bir mekandır. Ormanlık alanıyla, pınarları, çeşmeleriyle ve alabalık çiftliği ile dört mevsim doğal bir mesire alanıdır burası. Avcıova ve Hacılar Köyleri arasındaki kanyonda bulunan bu dere Çubuk Çayını ve Çubuk 2 Barajını besliyor. Bu bölgenin yakınında Aktepe bulunmakta ve orada Hititler döneminden kalma bir kale kalıntıları bulunmaktadır. Kanyonun üst tarafında ise Aydos Dağı ve Atatürk Yaylası bulunmaktadır. Bir dönem Atatürk Orman Çiftliğinin hayvanları bulunmaktaydı. Doğal bir yaşam alanı olan bu bölgede vahşi hayvanlardan ayı, kurt, domuz, karaca ve nesli tükenmekte olan karakulaklar yaşamaktadır” dedi.

Köylerin ve yaylaların bu bölgede yakın olması nedeniyle tere yağ, köy peyniri, kaymak, köy ekmeği, bal, alabalık ve köy tavuğu alınabileceğini söyleyen Keser, ”Hem bölgenin doğal ürünleri hem de Hacılar Şelalemizin doğal güzelliği Ankara’daki bazı gruplar tarafından tescil edilmiş durumda. Buranın özelliklerini duyan ziyaretçiler bölgeye akın ediyor ama herhangi bir gezi ve piknik alanı olmadığı için kısa sürede ayrılıyor” diye konuştu.

Özellikle yaz aylarında hafta sonu tatilcilerinin ilgisini çeken Hacılar Şelalesi ve Kanyonu için çok düşük maliyetle yapılacak çalışmalar ve tanıtımın ardından çok sayıda turist çekmesi bekleniyor.

Yorum yaz

Firma Puanınız (Yanlızca üyeler oy kullanabilir)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

KAYIT OL

ÜYE GİRİŞİ

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

YENİ ŞİFRE

ÜYE GİRİŞİ

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.